Mozaik Turks

Wij serveren de heerlijkste gerechten uit de Turks/Anatolische keuken, voor een ultieme culinaire ervaring.

Schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boompjes 543
Rotterdam 3011 XZ ZH NL
Routebeschrijving
Woensdag t/m donderdag: 14:00 - 24:00 Vrijdag en zaterdag: 14:00 - 02:00 Zondag: 14:00 - 24:00 Maandag en dinsdag gesloten

De kunst van het koken in Turkije wordt van generatie op generatie overgebracht. Daarbij staat trouw aan en respect voor gewoonten en tradities centraal.

Traditioneel en Uniek

Veel gerechten worden al eeuwenlang op dezelfde manier bereid. Een goede kok echter, kent de ruimtes die de Turkse keuken biedt om gerechten een eigen textuur en aroma te geven. Daarmee creëert hij unieke en voortreffelijke gerechten waar dan toch de eigen persoonlijke ‘touch’ in terug te vinden is.

De kooktradities en keukenspecialiteiten van Mozaik staan garant voor een culinaire reis door Turkije!

De Turkse kookkunst is een van de meest gevarieerde ter wereld. Deze variaties vinden hun oorsprong in de geschiedenis van Anatolie en de ontwikkelingen in de eetgewoonten van een volk. De verscheidenheid aan volkeren en culturen in Anatolie en de jarenlange vervlochten leefstijl heeft uiteindelijk een bijzondere, gerafinieerde smaak tot stand gebracht.
De specifieke levenswijze van een jagersvolk, de welvaart van machtige Ottomaanse sultans en een heel scala aan diverse culturen en gewoonten, hebben geleid tot keuken waar van elke periode en elk volk wel iets terug te vinden is.