Topkapi

Restaurant Topkapi is dé hot spots van Scheveningen op het gebied van Turks, Mediterraans & Arabisch eten en live entertainment. In het hart van Scheveningen proeft u specialiteiten van de gevarieerde keukens in een ontspannen Arabische atmosfeer.

1 review

  1. Rokerige ruimte

    Prijs/Kwaliteit

    Service

    Ambiance

    De ambiance wordt verpest door hoog gehalte aan jeugd wat shisha rookt. Persoonlijk vond ik de prijs en kwaliteit + ambiance niet in verhouding staan. Niet voor herhaling vatbaar….

Schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gevers Deynootplein 36
Den Haag 2586 CL ZH NL
Routebeschrijving

Topkapi Restaurant Scheveningen is de “schatkamer” van de landen rond de Middellandse Zee met Arabische & Turkse invloeden. Direct onder het prachtige kurhaushotel kunt u proeven van de keukens van Griekenland, Turkije, Egypte, Syrië, Libanon, Palestina, Israël, Algerije, Tunesië en Marokko en de cultuur beleven met live muziek en authentiek gastheerschap. De overheerlijke grill gerechten worden op een houtskoolgrill bereid. Bovendien heeft Topkapi een aantal moeders uit bovenstaande landen bereid gevonden om dagelijks onze chefs te adviseren en te helpen om de authenticiteit van de gerechten te waarborgen. Zowel op het zonovergoten terras als binnen kunt u heerlijk lang tafelen en genieten van een Arabische waterpijp.

Sinds 2005 verwelkomt restaurant Topkapi dagelijks vele nationale en internationale gasten om te genieten van de unieke sfeer, het heerlijke eten, een ontspannen Shisha roken en in de weekenden het live entertainment. De rijke aankleding en sfeerverlichting zorgen voor een mysterieuze sfeer.

De uitgebreide menukaart van Topkapi biedt een grote diversiteit aan gerechten uit de verschillende keukens.

Waar komt de naam Topkapi vandaan?

In 1453 veroverde Mehmet de Veroveraar (de toenmalige sultan van het Ottomaanse rijk) Constantinopel en gaf hij enkele jaren later de opdracht een Paleis te bouwen. In het begin heette dit paleis Saray-i-Cedid-Amire (Nieuw Paleis) maar het werd al gauw bekend als Topkapi Saray. Ruim 4 eeuwen is het Topkapi Paleis de zetel van de Ottomaanse sultans geweest. Vanaf 1924 is Topkapi Palace een toonaangevend museum, waar de schatten van het Ottomaanse rijk op het gebied van kunst, cultuur maar ook religie tentoongesteld zijn. Topkapi is een ware “schatkamer” van de Ottomaanse sultans, die bekend stonden om hun grote veroveringsdrang en gevoel voor schoonheid en kunst.