La Tajinerie

La Tajinerie biedt u het authentieke gerecht dat onlosmakelijk verbonden is met de Marokkaanse keuken, de tajine.

Schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mercatorplein 5HS
Amsterdam 1057 BX NH NL
Routebeschrijving
Dinsdag t/m Zondag: 17.30 – 23.00

Over ons
La Tajinerie biedt u het authentieke gerecht dat onlosmakelijk verbonden is met de Marokkaanse keuken, de tajine. Een maaltijd die zoveel voldoening geeft en perfect gaar wordt gestoofd en opgediend in zijn eigen pan. Door de tajine ook nog eens op houtskool in de traditionele kanouns te bereiden, brengt La Tajinerie de Marokkaanse keuken naar Nederland. Daarnaast worden alle wijnen en bier geïmporteerd uit Marokko. Kortom, onze vakmensen laten Nederland kennis maken met de Marokkaanse keuken zoals alleen de Marokkanen in Marokko die kennen.

Onze chef
Chef Zouhry is geboren in 1972 in het zuidwesten van Marokko in het stadje Salé en getogen in Rabat. Na zijn studie aan de hotelschool in Rabat en Marrakech heeft hij zes jaar als kok gewerkt in Hotel La Tour Hassan in Rabat. Hij besloot zijn horizon te verbreden en emigreerde naar Italie. Na vier jaar als kok gewerkt te hebben in het Fiat hotel stapte hij over naar het Le Meridien Hotel in Turijn. Daar heeft hij negen jaar gewerkt alvorens hij vertrok om zijn geluk te beproeven in Nederland. Chef Zouhry’s liefde voor de Marokkaanse keuken is vanwege de vele unieke kruiden nooit verdwenen. Hij is dan ook super gelukkig dat hij van zijn favoriete gerecht zijn specialisme heeft kunnen maken. Chef Zouhry en zijn keukenpersoneel nodigen u uit voor een ware beleving. Liefde voor de tajine, dat is wat zij u zullen laten proeven.

Onze desserts
Ook onze desserts zijn uniek. Deze worden verzorgd door onze buurman Richenel Doekhi van Richenel’s Patisserie (http://www.richenelspatisserie.nl). Richenel is bij “De Kersentuin” in Amsterdam chef-patissier geweest. Na deze periode is hij aan de slag gegaan als chef-kok om zijn smaakverfijning verder te ontwikkelen. Met zijn ervaring van de afgelopen jaren ontwikkelde hij een nieuwe stijl patisserie mét focus op bewust gebruik van ingrediënten. Onze samenwerking heeft nu geleid tot drie overheerlijke desserts met een Marokkaanse twist.